Despre Bike2Work

Bike2Work este o campanie de comunicare si constientizare prin care dorim sa atragem atentia asupra importantei folosirii bicicletei pentru transportul zilnic, cu scopul imbunatatirii calitatii vietii fiecaruia dintre noi si a orasului in care traim.

In campania B2W se poate inscrie orice angajat al unei companii, pasionat de pedalat si care priveste bicicleta ca mijloc ideal de transport alternativ pentru deplasarea urbana, dar si orice companie responsabila, care intelege nevoile angajatilor biciclisti si vine in intampinarea acestora si care doreste sa incurajeze angajatii sa adopte bicicleta ca mijloc de transport sustenabil.

Campania Bike2Work a debutat in 2015 ca un proiect european si s-a desfasurat, timp de 2 ani, sub umbrela Federatiei Europene de Ciclism (ECF).

Anul acesta, campania B2W se va desfasura in perioada 13 mai – 22 iunie, iar mai multe detalii despre inregistrare gasesti aici.

Nu uita, si compania ta se poate inscrie in campania „Bike2Work” si poate castiga titlul de „Cycle Friendly Employer”, singura certificare europeana care atesta nivelul de implicare, promovare si evaluare a companiilor in sustinerea bicicletei ca mijloc de transport alternativ in randul angajatilor. Mai multe detalii despre certificare gasesti aici!

Despre Asociatia Green Revolution

Green Revolution inseamna o echipa de oameni inimosi, care, in urma cu 10 ani, in 2009, si-a propus sa imprime comunitatii felul “green” de a vedea viata in oras si orasul in sine.

Ne-am organizat si am devenit primul ONG de ecologie urbana din Romania. Apoi, am propus comunitatii viziunea noastra asupra transportului sustenabil, educatiei ecologice si parteneriatelor strategice.

Proiectele Asociatiei incurajeaza mobilitatea urbana, mersul pe bicicleta prin dezvoltarea proiectelor de bike-sharing, prin crearea unor comunitati active de biciclisti, prin intelegerea nevoilor acestora, discutii cu autoritatile si gasirea unor solutii concrete. Suntem reprezentati la nivel executiv si activi in cele mai importante federatii care promoveaza transportul sustenabil si mersul cu bicicleta in mediul urban – ECF si WCA.

 

Green Revolution realizeaza si proiecte de educatie inovatoare si non-formale pentru a-i invata pe copii sa fie responsabili cu mediul inconjurator si creeaza astfel un punct de plecare solid pentru viitorii adulti, cetateni ai orasului.

Alte proiecte de responsabilizare ale Asociatiei merg catre companii, care sunt incurajate sa protejeze mediul inconjurator prin diverse campanii, Green Revolution oferindu-le suport si transfer de know-how.

De-a lungul timpului prin proiectele AGR am dovedit ca impreuna putem face lucrurile mai bine. Credem ca, avand acelasi scop comun – binele cetatenilor din Bucuresti – avem nevoie sa comunicam, sa gasim solutii, sa fim responsabili in dezvoltarea unor proiecte durabile si cu impact. Cei 10 ani in care ne-am implicat in incurajarea transportului alternativ ne-au dus mai aproape de cetateni, i-am ascultat, le-am inteles problemele si putem oferi acum statistici importante ce pot imbunatati viata orasului.

De ce sa te inscrii in campania B2W?

Daca esti angajator:

 • Arati ca esti o companie responsabila fata de mediu si fata de angajati si ii incurajezi sa foloseasca bicicleta ca mijloc de transport de acasa la serviciu si inapoi
 • Oferi cu usurinta mai multe beneficii angajatilor: un loc de parcare in siguranta pentru biciclete, un rastel de biciclete, biciclete spre folosire gratuita
 • Se creeaza o oportunitate de apropiere de angajati: organizezi discutii periodice cu biciclistii din companie
 • Se ofera informatii relevante si sfaturi utile referitoare la:
  • cumpararea unei biciclete, accesorii pentru bicicleta (lumini, sisteme de asigurare, genti, suport, anvelope etc.), mersul pe bicicleta in anumite perioade ale anului
  • oferirea de informatii referitoare la siguranta si la regulile de circulatie pentru biciclisti
  • preocuparea fata de sanatatea angajatorului, prin asigurarea de verificari periodice
  • organizarea de evenimente pe bicicleta (pe bicicleta la lucru, excursie pe bicicleta, mic dejun cu bicicleta, biciclistul lunii)

Daca esti angajat:

 • Daca locuiesti la o distanta de aproximativ 7,5 km, fata de locul de munca, bicicleta este mijlocul ideal de transport si nu doar ca sa eviti traficul aglomerat, ci si pentru ca:
  •  esti mai sanatos
  •  devii un model de implicare social pentru cei din jur
  •  ai un comportament responsabil fata de mediul inconjurator
  •  poti castiga premii
  •  faci economii in bugetul personal (2.000 lei/an transport cu masina vs 200/an transport cu bicicleta pe o distanta medie de 7,5 km)
  •  interactionezi cu ceilalti colegi
  • implicarea ta poate schimba viata unui oras
  •  eviti poluarea, pentru ca pe bicicleta esti mai putin expus
 
 

Organizator